Készíts fantomképet a tehenedről

Indiában nemrég bevezették az új szarvasmarha-törvényt, és azt a rendőrség szigorúan be is kívánja tartatni. Az egyik indiai államban a rendőrség arra kérte a marhatulajdonosokat, hogy készítsenek fényképet állataikról, segítendő a törvény érvényesítését.

Indiában a tehén szent állat, ezért tilos levágni. Sok elöregedett, már nem tejelő tehén kóborol gazdátlanul a falvakban. Az indiai Mahárástra állam Malegaon városában a rendőrség arra kérte a tulajdonosokat, hogy fotózzák le állataikat, azonosítás céljából. A fényképekre – ahogy mondják – bűncselekmény esetén van szükség. Nemrégiben bevezették azt az új törvényt, amely megtiltja a szarvasmarhák levágását és húsuk árusítását. Eddig ez a csak a tehenekre vonatkozott, de most már a bikára és az ökrökre is kiterjesztették – írja a The Times of India.

„Mi a fotókat csupán ellenőrzés céljából használjuk” – mondta a rendőrség szóvivője az újságíróknak. „Ha valakiről kiderül, hogy illegális tevékenység folytat, akkor az állatfényképek alapján nagyon könnyűvé válik az igazság kiderítése.”

Röviddel a felhívás után máris 3 embert vádoltak meg illegális marhahús-kereskedéssel. Ez az első eset az új törvény bevezetése óta. Akit rajtakapnak, akár 5 évet is kaphat.

Az utolsó hivatalos állatállomány-felmérésre Indiában 2012-ben került sor, amikor kiderült, hogy Mahárástra államban a szarvasmarhák száma alig több mint 21 millió, miközben az emberi populáció 112 milliós.

(Fotó:GettyImages)

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez