Repülés közben verekedett össze a pilóta és a másodipilóta

Egy bizarr ügy borzolja a kedélyeket Indiában: összeverekedett a felszállás előtt a pilóta és a másodpilóta egy légijáraton. Az ügy pikantériája, hogy az incidens egy olyan Airbus A320 típusú gépen történt, mint a nemrég lezuhant Germanwings repülőgép…

A Jaipur városából Új-Delhibe tartó utasszállító repülőgép pilótájának beszámolója szerint a vita azzal kezdődött, hogy arra utasította a másodpilótáját: rögzítse az utasok számát, a súlyt és az üzemanyag-mennyiséget. Erre azonban az illető nem volt hajlandó és először verbálisan kezdte el szidni a főnöket, majd a vita annyira elmérgesedett, hogy az első tiszt a felszállás előtt megütötte őt.

Ugyanakkor a kapitány ellen is nyomozás folyik, mivel nem jelentette az incidenst a feletteseinek. Ez azonnal a légi járat törléséhez vezetett volna, ezért inkább a leszállás után ismerte el a verekedést. Az Air India légitársaság szóvivője azt közölte, hogy csupán szóbeli vita volt a kollégák között, amit aztán megbeszéltek az érintettek. Viszont a kapitányt “súlyos mulasztáson kapták, mivel a mostani  Germanwings-eset tükrében veszélybe sodorta az utasokat”.

Azonban később az indiai sajtó kiderítette, hogy a másodpilótának nem ez az első ilyen esete: más kapitányok szerint állandóan konfliktusba került. Három évvel korábban már keveredett hasonló helyzetbe. Akkor azt követelte egy másik kapitánytól, hogy jöjjön ki a fülkéből, vegye le a rangját jelző csillagokat az ingéről és verekedjenek meg. Két évvel ezelőtt pedig nyilvánosan megkérdőjelezte az egyik kapitány elmeállapotát és viselkedését, az utasok előtt szidta le a parancsnokát, ami igencsak rontotta a közmorált. A stewardessnek köszönhető, hogy nem került sor durvább incidensre.

A kép forrása: Europress/AFP

.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez