Ő a szívtipró vallástanár, Törökország válasza a legszexibb olasz matektanárra

A török közösségi médiában egyre jobban pörögnek a képek egy Serhat Karanfil nevű fiatal férfiról. Akit a legszexibb tanárnak tartanak Törökországban. Hab a tortán, hogy a tárgy, amit oktat, nem más, mint az iszlám kultúra és etika.

Miután az olasz Pietro Bosellit kikiáltották a világ legdögösebb matektanárának, Törökország úgy gondolta, neki is fel kell vennie a kesztyűt. Meg is találta a megfelelő választ: a nyugati Bursa tartományból származó Serhat Karanfil személyében. A fiatalember a közelmúltban került reflektorfénybe: nem másért, mint azért, mert piszok jól néz ki. Legalábbis így gondolják a tanítványai. Akik egymás után posztolják a fotókat róla a közösségi oldalakon. A képeket aztán mások kommentálják, például így: “adjanak nekem egy olyan vallástanárt, mint ő, és elkezdek kendőben járni.”

török4

Így lett híres az olasz rivális is. Pietro Boselli-ről is egy rajongó diáklány tett ki képet, mondván: “a pillanat, amikor rájössz, hogy a matektanárod egy topmodell.” Ami az ő esetében történetesen igaz is: a 26 éves, doktori fokozattal rendelkező gépészmérnök, aki a University College London óraadója volt, tavaly megnyerte a European Fitness Model versenyt.

Az olasz matektanár.
Az olasz matektanár.

De visszatérve a török vallástanárra: a tárgy, amit oktat, nagy viták tárgya Törökországban – írja a Hürriyet Daily. Az Európai Emberi Jogi Bíróság tavaly decemberben úgy döntött, hogy a török főiskolásoknak jogukban áll nem felvenni a vallásórákat, amelyek ma még kötelezőek. De a tantervet is sokan bírálják, mert kizárólag a szunnita iszlám tanait tartalmazza, egy szót sem szól más irányzatokról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez