Brazília “Caçador” néven gyártja majd az izraeli Heron drónt

Az izraeli Israel Aerospace Industries (IAI) közleménye szerint megkezdődött a Heron pilóta nélküli repülőgép (UAV) technológiájának átadása a cég brazil társvállalata, az Avionics Services számára. A közepes magasságban és nagy hatótávolsággal (MALE) üzemelő UAV-t “Caçador”, azaz “Vadász” néven állítja majd szolgálatba a dél-amerikai ország.

A Heront egyébként közel egy tucat ország mellett a brazil szövetségi rendőrség is már jó ideje használja sikerrel. Az 1,1 tonnás felszálló súlyú repülőgép elméletileg 52 órát képes megszakítás nélkül a levegőben tölteni, átlagosan 10 000 méteres szolgálati magasságon repülve.

A “Caçadort”- amelyet az Avionics Services botucatui gyárában szerelnek össze -, automatizált le- és felszálló rendszerrel látták el, és különböző műholdas és vizuális felderítő berendezések is helyet kapnak benne.

Arra még nem derült fény, hogy vajon melyik brazil fegyvernemnél áll majd szolgálatba a “Caçador”:  több mint valószínű, hogy a pilóta nélküli repülőgépet a haditengerészet megrendelésére adaptálják a dél-amerikai megrendelő igényei szerint. A brazil felségvizek felügyeletére – ha minden igaz – öt repülőgépet vásárol majd az ország.

(Fotó: AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez