A diktátorpár meccsre jár, vagyis a First Lady nem tűnt el Észak-Koreában

Hosszú szünet után újra megjelent a nyilvánosság előtt a világtól elzárkózó kommunista állam First Ladyje: egy futballmérkőzésen mosolygott a diktátor oldalán, a Kim Ir Szen stadionban.

Egyedül a First Lady volt nyugati kosztümben, a többiek mind a hagyományos koreai öltözetet viselték. Ri Solju egykor énekesnő volt, annak az elit brigádnak a tagja, melynek célja a diktátor napjainak megédesítése. Ketten futottak versenyt a diktátor kegyeiért 2011-ben. Ri Solju nyert, így ő lett a First Lady. Egyes hírek szerint egy gyermeket is szült a vezérnek. A gyermek lány, így a nyilvánosságnak nem mutatták be, hiszen csakis a fiú örökös számít a Kim dinasztiában, mely 1945 óta van hatalmon Észak-Koreában.

A titokzatos országban most emlékeznek meg arról, hogy a rendszert alapító Kim Ir Szen 103 éve látta meg a napvilágot. Ez a Nap napja Észak-Koreában, ahol valóságos szentként tisztelik a jelenlegi diktátor nagyapját. Kim Ir Szen találta ki idős korában, hogy fiatal és szép lányok egy csapata szórakoztassa őt, munkaidő után. Szokását fia, Kim Dzsongil is követte. Nemrég arról számolt be a dél-koreai sajtó, hogy újra folyik a toborzás: fiatal és szép lányokat keresnek az elit énekes-táncos csapatba, a diktátor szórakoztatására. Ezek után felmerült a kérdés, hogy mi van a First Ladyvel, aki valamikor a nyolcvanas évek vége fele születhetett.

Mostani megjelenése a futball mérkőzésen eloszlathatta az aggodalmakat, melyek a véreskezű ifjú diktátor körül azóta terjengenek, amióta meggyilkoltatta egykori mentorát, aki egyben nagynénje férje is volt. Az államvédelmi hóhérok a gyerekeket és az unokákat sem kímélték. Anyjuk, Kim Ir Szen lánya állítólag öngyilkos lett. Mindez nem akadályozta meg az ifjú diktátort és a mosolygó First Ladyt, hogy a Kim Ir Szen stadionban megtekintsen egy futballmeccset, és a nyilvánosság előtt megmutassák: Kim Dzsongun neje – minden pletyka ellenére – él és virul.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez