Borotvapengét találtak a frissen sült bagettben Montreálban

Tragédiával is végződhetett volna a bagett elfogyasztása, ha nem veszik időben észre, hogy két borotvapenge lapul a kenyérben.

Egy többgyermekes családanya vásárolta meg a hosszúra nyújtott ropogós francia fehér kenyeret az IGA üzletlánc Pointe Claire üzletében. A nő a CJA-nak azt mondta, hogy a lánya találta meg a két pengét a kenyérben, miután felszeletelte azt. Szerencsére senkinek sem esett bántódása, időben észrevették a kenyérbe nem illő rendkívül éles tárgyat.

A család azonnal értesítette az üzletláncot, amely egyből lepakolta a polcairól a helyiek kedvencét, és tájékoztatta a Premiere Moisson pékséget is az esetről. Ott jelezték, hogy belső vizsgálatot rendeltek el az ügyben, és a termelést is leállították az üzemükben. A cég később közleményben tudatta, hogy valóban gyártási hiba miatt került a két borotvaéles penge a bagettbe. Az egyik gépről estek le, amely éppen a frissen gyúrt kenyértésztán vágott volna bemetszést, mielőtt az a kemencébe kerül. Közben az IGA üzletlánc vezetősége közölte, hogy az incidens miatt felbontották a szerződést a pékséggel, és a jövőben máshonnan szerzik be a francia kanadaiak kedvenc kenyerét.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez