Felgyújtotta magát egy megerőszakolt 14 éves lány

Az indiai lány elkeseredettségében gyújtotta fel magát. Súlyos égési sérülésekkel kórházban ápolják, az állapota kritikus.

A súlyos bűncselekmény India északi szövetségi államában, Uttar Pradesben történt. A 14 éves lányt vasárnap éjszaka erőszakolta meg egy öttagú csoport, akkor, amikor elhagyta az otthonát. Az nem tudni, hogy hova tartott. Miután megerőszakolták, úgy döntött, hogy megpróbál végezni magával, ezért borította lángba a testét. A helyi rendőrség jelezte: a lány családja mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne tudódjon ki, mi történt a lányukkal. Az önégetés után azonban már nem titkolózhattak tovább, kénytelenek voltak jelenteni a rendőrségnek, hogy miért akart végezni magával a kislány. A hatóságok jelezték, hogy négy férfit és egy kiskorút már őrizetbe is vettek, őket gyanúsítják a nemi erőszak elkövetésével. További részleteket azonban nem közöltek.    

Indiában sajnos a nők elleni erőszak hétköznapi dolognak számít. Az esetek többsége pedig soha nem derül ki. A nők zöme ugyanis fél a megbélyegzéstől és kirekesztettségtől. Azonban egyre több civil szervezet foglalkozik ezekkel az ügyekkel, miután 2012-ben egy banda megerőszakolt egy 23 éves egyetemista lányt egy buszon, aki később belehalt a sérüléseibe. Később kiderült, hogy a busz sofőrje is részt vett a bűncselekményben. Az incidens akkor óriási felháborodást váltott ki, országszerte tüntetések voltak, és ez komoly nemzetközi visszhangot is kapott. Az indiai vezetés a belföldi és nemzetközi nyomásra szigorította a nemi erőszakot büntető törvényeket. Az egy éve megválasztott Narendra Modi miniszterelnök pedig ígéretet tett arra, hogy megfékezi a nők elleni erőszakot az országban, ami súlyos társadalmi feszültségeket és problémákat hozott a felszínre a nagyhatalmi státuszra törő dél-kelet ázsiai országban.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez