Letartóztatták az idős apáca egyik megerőszakolóját Indiában

Egy rablóbanda tört be egy kolostorba Nyugat-Bengálban. Egy hetven évesnél idősebb apácát megerőszakoltak, és sok értékes tárgyat elvittek. Az eset a múlt hónapban történt, de eddig senkit sem sikerült elfogni a tettesek közül, ezért a szövetségi rendőrség vette át az ügyet.

Jó messzire a tett színhelyétől, Mumbaiban, az egykori Bombayben fogta el a szövetségi rendőrség az egyik tettest. Kalkuttába, Nyugat-Bengál fővárosába szállították. Ott a helyi rendőrség négy embert azonosított a hat rabló közül. Az ügyészség csoportos nemi erőszak ügyében indított vizsgálatot, bár a rendőrség szerint csak egy tettes erőszakolta meg az idős apácát, aki kórházi kezelésre szorult.

Narendra Módi indiai miniszterelnök is határozottan elítélte az apácát ért támadást, és teljes rendőri aktivitást követelt az ügy kinyomozására. A helyi rendőrség nem ért el túlságosan sok eredményt. A szövetségi rendőrség ezért is számolt be büszkén arról, hogy egy tettest sikerült elfognia. A kormány számára különösen azért kellemetlen az ügy, mert hindu nacionalista csoportok az utóbbi időben rendszeresen hajtanak végre támadásokat keresztény intézmények ellen.

Ezeknek a nacionalista csoportoknak az az álláspontjuk, hogy az igazi indiai az a hindu vallást követi. Narendra Módi egy éve ezeknek a nacionalista csoportoknak a támogatásával került hatalomra, és ezért a vallási és nemzeti kisebbségek gyanakvással kísérik működését. Indiában a legnagyobb vallási kisebbség a muzulmán: az 1,3 milliárd lakosnak mintegy a 12 %-a. A keresztények ennél jóval kevesebben vannak, de az ellenük elkövetett atrocitások igen kedvezőtlen visszhangot váltanak ki. Amikor Obama amerikai elnök nemrég Indiában járt, akkor külön felhívta a figyelmet a vallási és nemzeti kisebbségek jogainak védelmére a világ legnépesebb demokráciájában.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez