Sofia Vergara ex-jegyese egészen ijesztő

A Modern Család sztárja korábban jegyben járt egy Nick Loeb nevű férfival, akivel úgy döntöttek, mesterséges megtermékenyítéssel embriókat fagyasztanak le arra az esetre, ha majd gyereket szeretnének. A kapcsolatuknak azóta vége lett, a történetnek viszont korántsem.

Nick Loeb úgy döntött, hogy teljesen normális és megalapozott kérés lenne tőle, ha továbbra is gyereket akarna a színésznővel, függetlenül attól, hogy Vergara nincs benne. Sőt, a dolog odáig ment, hogy a férfi magának követeli az embriók feletti döntés jogát.

“Ha embriókat hozunk létre azzal a céllal, hogy életet hozzunk a világra, akkor nem tulajdonként, hanem életként kell definiálnunk” – írta a kissé ködös gondolatot Loeb a New York Times-ban.
Mindez azért is végtelenül abszurd, mert a megtermékenyítésnél aláírtak egy szerződést, mely szerint mindkettejüknek bele kell egyeznie a procedúrába, hogy gyerek legyen az embriókból. Ennek a szerződésnek a léte csupán azért lehet kérdéses, mert az ember azt gondolná, hogy nincs is szükség rá, annyira magától értetődő.

Loeb terve valószínűleg az volt, hogy a New York Times-ban írt cikke a témáról majd sokakat meghat és rengeteg embert állít maga mögé, de eléggé úgy tűnik, hogy épp ellenkező hatást ért el. Több újságíró is felszólalt az ügyben, Jodi Jacobson, az RH Reality Check főszerkesztője például ahhoz hasonlította a férfi kezdeményezését, mint amikor valaki kilyukasztja párja tudta nélkül az óvszert vagy fizikai erőszakkal fenyegeti a másikat, ha az nem tartja meg gyereküket.

Egy feminista oldal, a Jezebel pedig így írt Loeb-ről: “nagyon kínos, amit művel, megszállottan meg akarja kaparintani Vergara embrióit, ami egyenesen félelmetes.”

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez