Új csodaszerek az Alzheimer-kór ellen: zöld tea és kocogás

Az édes sütemények és a csokoládé viszont elősegítheti az agy leépülését- állapította meg egy kutatócsapat a Washington egyetemen St. Louis-ban (Missouri állam, USA). A kutatók különböző vizsgálatok után arra az eredményre jutottak, hogy ha sok zöld teát iszunk és utána kocogunk, akkor akár vissza is fordítható az agy leépülése.

Az Alzheimer-kórban szenvedők gyakran elveszítik az érdeklődésüket lakókörnyezetük iránt. Ugyanezt tapasztalták azoknál az egereknél is, melyek súlyos cukorbetegségben szenvedtek. A diabétesz elősegítheti ennek a kórnak a kialakulását, ezért az édességek és a csokoládé fogyasztása semmiképp sem javallható azoknak, akik az időskori agyi leépüléstől tartanak.

Azok az Alzheimer-kórban szenvedő kísérleti egerek, melyek vízben oldott zöld tea keveréket kaptak, javulást mutattak. Problémamegoldó képességeik megközelítették a korábbi szintet. Különösen hatékony a zöld tea akkor, ha utána fizikai aktivitás következik. A kocogás vagy más, az egész testet megmozgató folyamat fékezheti a leépülést. Ha pedig az már megkezdődött, akkor -szerény mértékben- visszafordíthatóvá vált. Mindez reményt ébreszt arra, hogy a gyógyíthatatlannak számító betegség tradicionális eszközök révén gyógyíthatóvá válik. A zöld tea már évezredek óta nemzeti italnak számít Kínában. Talán részben azért, mert észrevették, hogy az agyi leépülést is lassíthatja- hangsúlyozzák az amerikai kutatók a George Washington egyetemen.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez