Agyonlőtték a gyilkos oroszlánt Kínában

Átharapta gondozója torkát egy oroszlán a Tajan Hegyi Tigris Parkban Santung tartományban. Az állatok királya ezt követően kitört az elkerített részből, és kóborolni kezdett a vadasparkban.

Az őrség lezárta a parkot és értesítette a rendőrséget. Onnan különleges osztag érkezett, és az kilőtte az oroszlánt egy órával később. Tíz percig tartott a fegyverropogás az állatkertben. Meg kellett-e ölni az oroszlánt? Milyen állapotok vannak a vadasparkokban Kínában? Ez most a legnépszerűbb vitatéma a Weibon, a kínai Twitteren.

Állatvédők ugyanis régóta kifogásolják, hogy az állatkertekben és a vadasparkokban igen elhanyagoltak az állatok szálláshelyei. A gondozót, aki 65 éves volt, az oroszlán aközben gyilkolta meg, hogy az épp takarította a celláját. Egyes beszámolók szerint a gondozók elcsenték az állatok kosztjának egy részét ebben a vadasparkban. Másutt kegyetlenkedtek az állatokkal, és ez vezetett hasonló incidensekhez.

Ez a vadaspark Santung tartományban igen népszerű, mert rengeteg egzotikus állat található meg benne: a tigriseken és oroszlánokon kívül tevék, vaddisznók és számtalan különleges madár fajta. Komoly gondot okoz ebben a vadasparkban éppúgy mint az állatkertek jelentős részében, hogy a személyzet nem igazán szakképzett. Nem ismerik az állatok természetét, és így fordulhatott elő, hogy egy oroszlán átharapta a gondozója nyakát Santung tartomány egyik vadasparkjában, Kína keleti részén.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez