Biznyisz felsőfokon – Oroszország és FÁK üzleti fórum

Orosz – FÁK – országok üzleti fórumot rendeztek a BKIK-ban , fókuszban Oroszországgal,Fehéroroszországgal és Kazahsztánnal.

Az első előadó Magyarország korábbi bakui nagykövete, Csutora Zsolt volt. A szakember jelenleg a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára.Beszédében hazánk és a FÁK országok gazdasági kapcsolatait mutatta be.
Személyes tapasztalatokkal bővített előadást tartott Tóth Imre, a BKIK és az MKIK Magyar-Orosz Tagozatának tiszteletbeli elnöke.Az orosz piacról tartott beszámolójában kiemelte, hogy bár manapság tárgyalni már lehet angolul az országban, de üzletet kötni gyakorlatilag csak orosz nyelven lehet.(mint kiderült. a hallgatóság fele beszélt oroszul). Az orosz piac nagysága, az ott elérhető, átlagosnál nagyobb nyereség megéri az erőfeszítést.Mint mondta, nem könnyű bejutni a piacra de ha ez sikerül, akkor hosszú távú együttműködésre lehet számítani.Több előadásban szó volt arról , hogy a gazdasági kapcsolatok romlása nagyon jelentős károkat okoz Oroszországnak és persze beszállítóinak is.
A Belorusz Köztársasággal kapcsolatos blokk magas szintű vendég előadásával bővült. Az éppen hazánkban tartózkodó Dmitrij Krutoj belorusz gazdasági miniszterhelyettes elfogadta a rendezők meghívását és így a szépszámú hallgatóság első kézből kapott információt a fehérorosz gazdaságról.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez