Amíg még emlékszünk magunkra… II.

Egy Reddit alfórumon osztotta meg Jake, egy 31 éves ausztrál férfi a világgal anyja fokozatos leépülését a demenciának köszönhetően. A végtelenül elszomorító történetet képekkel és egy videóval is illusztrálta.

8rN3A8n

Nemrég írtunk arról, hogy újabban egyre több említéssel találkozhatunk a médiában az Alzheimer-kórral és a demenciával kapcsolatban. Itt egy újabb történetet követhetünk végig, melyben egy 58 éves nő, Jacquie szélmalomharcát láthatjuk családtagjai szemein keresztül a Pick-betegséggel.

A Pick-betegség a demencia egyik fajtája, mely elsősorban az emlékezetet és a beszédközpontot támadja meg, idővel pedig a beteg halálához vezet.

MabrTnd

Jake története rengeteg hozzászólást kapott, többen megosztották saját tragikus élményeiket a betegséggel kapcsolatban. A férfi megköszönte az emberek jókívánságait és bátorító szavait és elmondta, hogy a betegségben talán az a legrosszabb, hogy többször kell meggyászolni szeretett anyjukat, hiszen mindig egyre nagyobb része veszik el személyiségének.

Történetükről egy rövidfilmet készített “This is not Jacquie Anymore” (Ő már nem Jacquie többé) címmel, illetve könyvet is szeretne írni arról, hogy milyen is átélni ezt mind a betegnek, mind annak családjának.

A rövidfilmben, amikor azt kérdezik Jacquie férjétől, hogy mit mondana, mit kérdezne feleségétől, ha pár percig “magához térne”, azt mondja: “szeretném megkérdezni, hogy hall-e, illetve ért-e engem, mikor beszélek hozzá. Van-e kapcsolata a külvilággal, csak nem tud reagálni vagy egyszerűen a semmiben él?”

Fotók: Reddit

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez