A 200 kilós vakond, aki a FIFA vezérek vesztét okozta

A 70 éves Chuck Blazer 4 éve az FBI besúgója, aki sok FIFA vezérkari találkozóra bedrótozva ment el. Ő az FBI koronatanúja a nemzetközi labdarúgó szövetség korrupciós botrányában. Sepp Blatter, a FIFA főnöke miatta nem mer évek óta ellátogatni az Egyesült Államokba.

Mr. Tíz százalék – ez volt Chuck Blazer eposzi jelzője azokban az időkben amikor főtitkára volt az észak-amerikai, közép-amerikai és karibi labdarúgó szövetségnek /1996-2011/. Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint legkevesebb 15 millió dollárt zsebelt be illegálisan ebben az időszakban. Nem ezért szálltak rá az amerikai hatóságok hanem azért, mert nem fizetett adót az Egyesült Államokban! Miközben a legelőkelőbb éttermekben ebédelt és vacsorázott New Yorkban még a macskáiról is fejedelmi módon gondoskodott: külön lakosztályt tartott fenn a számukra a méregdrága Trump toronyban!
Ez már az adóhivatalnak is sok volt, és a jelenleg 70 éves Chuck Blazer lebukott. Közölték vele: ha nem működik együtt a hatóságokkal, akkor egész hátralevő életét börtönben töltheti! Az életet kedvelő vidám öregúr megtört, és vállalta az együttműködést: 2011 óta bedrótozva járt a FIFA végrehajtó bizottságának üléseire! Zürichben hét FIFA vezetőit vett őrizetbe a svájci rendőrség – amerikai kérésre. Őket hamarosan kiadják az USA-nak. Mi lesz a svájci Sepp Blatterrel, aki továbbra is elnök szeretne lenni. Az UEFA azt javasolta: a korrupciós botrány miatt halasszák el a választást. Az UEFA vezére, Michel Platini szeretne a FIFA élére kerülni, és az ő neve nem szerepel a gyanúsítottak listáján a nagy korrupciós botrányban, mely elsodorhatja a nemzetközi labdarúgó szövetség egész vezérkarát.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez