Blatter: az USA akart megbuktatni!

Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma azért időzítette a korrupciós botrányt a FIFA kongresszus idejére, hogy megakadályozza az újraválasztásomat! Amerika azért dühös rám, mert nem kapta meg a 2022-es futball világbajnokságot. Ezt állította Sepp Blatter, akit ötödik alkalommal is újraválasztottak a FIFA elnökévé.

A 79 éves svájci futballvezető, aki 1998 óta a nemzetközi labdarúgó szövetség elnöke, nagy fölénnyel nyerte a választást- a korrupciós botrány ellenére. A 209 szavazatból 133-at kapott Sepp Blatter míg ellenfele, a jordániai Ali bin al Husszein herceg mindössze 73-at. Lényegében Európa és Észak-Amerika szavazott Blatter ellen. Ali herceg, látva az első forduló eredményét, visszalépett. Jordánia első számú szponzora a világban nem más, mint az Egyesült Államok- hangsúlyozta Sepp Blatter, aki a svájci közszolgálati rádiónak adott hosszabb interjút /RTS/.
A korrupció ellenes ügyészség New Yorkban azt firtatja, hogy miért kapta meg Oroszország a 2018-as és Katar a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. Putyin elnök ennek kapcsán közölte: Moszkva 100%-ig Sepp Blattert támogatja. Michel Platini, az UEFA elnöke viszont lemondásra szólította fel Sepp Blattert a korrupciós botrány miatt. A svájci sportvezető ezzel kapcsolatban ezt mondta: megbocsátok, de nem felejtek! A FIFA nem lehet meg az UEFA nélkül, és fordítva: az UEFA sem működhet a FIFA nélkül!- hangsúlyozta. Ezzel szemben a brit labdarúgó szövetség vezetője, Greg Dyke kijelentette: fontolóra kellene venni a 2018-as oroszországi világbajnokság bojkottját. A brit hatóságok korrupciógyanús ügyekre bukkantak, melyekben a FIFA vezérkara is érintett.
Argentínában is lépett az Interpol: három üzletembert tartóztattak le, akik médiaszerződéseket kötöttek a FIFA-val illetve a dél-amerikai labdarúgó szövetséggel. Sepp Blatter beszélt a korrupcióról is. Azt állította, hogy öt éve küzd ellene. Majd feltette a kérdést: vajon miért Zürichben, a FIFA kongresszus előtt tartóztatták le a FIFA hét új világbeli vezetőjét? Miért nem otthon vették őket őrizetbe?- kérdezte álnaívan Joseph Blatter. Akinek azért nem lesz könnyű dolga a korrupciós botrány során. Az amerikai adóhivatal vizsgáló csoportjának vezetője közölte: újabb nevek és újabb letartóztatások várhatóak a FIFA háza táján. Sepp Blatter állítólag már évek óta nem megy Amerikába, mert attól fél, hogy letartóztatják. Az amerikai labdarúgó szövetség elnöke csak annyit mondott: a FIFA pénzügyeinek nagyobb áttekinthetősége mindenképp fontos követelmény kell, hogy legyen a közeli jövőben. Jack Warner, egykori alelnök, aki óvadék ellenében került szabadlábra, elég kétértelműen nyilatkozott: azt mondják, hogy harminc éven át illegálisan kaptam pénzt. Mi van akkor azzal, akitől a pénzt kaptam?- tette fel a kérdést a trinidadi sportvezető, aki egykor Sepp Blatter jobbkeze volt. Az FBI-nak már van egy vakondja, aki 2011 óta bedrótozva járt a FIFA vezérkari üléseire. Az amerikai hatóságok valószínűleg más magasrangú FIFA vezetőknek is vádalkut ajánlanak majd: ha rávallanak Joseph Blatterre, akkor nem kell a hátralevő életüket rács mögött tölteniük.  A FIFA újraválasztott vezérének, a 79 éves svájci Sepp Blatternek a jövőben valószínűleg nem a futball lesz a legnagyobb gondja…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez