Kislányokat erőszakolt meg. Kivégeztek egy tanárt Kínában

Általános iskolai tanárt végeztek ki Kínában – közölte az ottani legfelsőbb bírói testület. A férfi a vád szerint 26 kislányt zaklatott szexuálisan, majdnem mindegyiket meg is erőszakolta a 2011-12-es tanévben.

Mindez egy falusi iskolában történt, Gansu tartományban. Az áldozatok 4 és 11 év közötti gyerekek voltak. A tanár, Li mindenekelőtt a nagyon fiatal és nagyon félénk kislányokra vetett szemet – mondta újságíróknak a bíró. 21-et közülük megerőszakolt, ötöt pedig “csak” fogdosott az osztályokban, a hálótermekben vagy a környékbeli erdőkben. Volt olyan áldozata is, aki többször is a keze közé került. Hogy végül hogyan fogták el, arról nem tett említést a bíróság közleménye.

Arról viszont igen, hogy a több mint 20 kislányt nem egészen egy év leforgása alatt erőszakolta meg. És hogy azért büntették halállal, mert a bíróság szerint halálos veszélyt jelent a társadalomra. A helyi sajtó olyan rajzokkal kísérte a beszámolóját az esetről, amelyek a férfit farkasként ábrázolták, amint éppen gyerekeket fal fel.

A halálos ítéletet egyetértően fogadta a kínai mikroblog, a weibo közössége. A hozzászólókat leginkább az áldozatok életkora borította ki. “Négy éves? Ezt nem hiszem el!” – írta egyikük, aki szerint a legsúlyosabb büntetés is túl enyhe a tanár esetében.

Kínában ritkán kerülnek nyilvánosságra számok a gyerekek ellen elkövetett szexuális bűnügyekről. Most a legfelsőbb népbíróság azt közölte a médiával, hogy 2012 és 2014 között több, mint 7 ezer ilyen esetet tárgyaltak. És hogy ez 40 százalékkal több, mint 2010 és 2012 között volt.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez