Sárdobálás dél-koreai módra, fesztiváli hangulatban (videóval)

A világ egy legmocskosabb fesztiváljának szokták nevezni a dél-koreai Boryeong-ban tartott Sárfesztivált.

Japánban is rengeteg furcsa fesztivál van, hiszen a felvonulások országában sok mindennek szeretnek hódolni, ami jó. Ilyen szempontból persze Dél-Koreát sem kell félteni. A Boryeong Sárfesztivál olyan mocsokban birkózós esemény, amit még sohasem látott.

Az ilyen furcsa eseményeket általában egy Youtube csatorna is rögzíti: a Diagonal View. Az ő szlogenjük az, hogy a normalitásnak van egy másik oldala, így a világ minden tájáról mutatnak be különösnek tűnő eseményeket. Legutóbb a nemrégiben zajlott sárfesztiválon forgattak.

A fesztivált eredetileg 1998-ben kezdték el megtartani, annak érdekében, hogy a helyi homokból, sárból készült kozmetikumokat promótálják, illetve hogy turistákat vonzzanak a városba. Az itteni sárnak egyébként magas a germánium és bentonit tartalma, aminek állítólag pozitív egészségügyi hatása van. Emberek milliói jönnek a helyi partokra élvezni a sáros ünnepséget.

mud-fes-1

A rendezvényen a csúszdák és egyéb szórakoztató dolgok mellett a sárbirkózás a fő attrakció. Az ünnepség 10 napig tart, a következő a nagy sikerre való tekintettel júliusban lesz, ahol rengeteg kiegészítő versenyt és programot tartanak majd. Azt biztos, hogy itt ruha nem marad szárazon és tisztán.

mud-fes-8

(Fotó:Youtube)

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez