A világhódító Dzsingisz kán a nők meghódításában már nem volt olyan nagy vezér?

Már Kínában sem tabu a házasság előtti szex. A fiatalok több mint 60%-a helyesli azt- legalábbis a nagyvárosokban. A fiatalok elvetik azt a hagyományos kínai nézetet is, hogy a férfi dolga a pénzkereset, a nőé pedig a család.

Mindössze a megkérdezett fiatalok 15%-a véli úgy, hogy a házasság előtti szex nem helyes! Ez derül ki abból a felmérésből, melyet az oktatási minisztérium megbízásából a sanghaji tanárképző egyetem végzett el. 9500 fiatalt kérdeztek meg 10 nagyvárosban- köztük Pekingben, Sanghajban, Hszianban és Vuhanban. A 14-35 év közötti városi fiatalok döntő többsége úgy véli, hogy a szex magánügy. Ezért rá lehet bízni a fiatalokra. A hagyományos nézet Kínában évezredeken át az volt, hogy a fiatalokat a család irányítja. A szex terén semmiféle önálló kezdeményezés nem számított helyesnek. A kormányzó Kínai Kommunista Párt, mely kezdetben a forradalmi lázadást képviselte ezen a téren is, később erősen konzervatív lett.
Az idők azonban változnak: a valóságban már réges-régen túlléptek a fiatalok a hivatalos normákon, de ezt nyíltan többnyire nem vállalták. Most teljes nyugalommal közölték: senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki a szexuális partnerük! Persze ez csak a nagyvárosokban igaz. A lakosság jelentős része még mindig a falvakban él, ahol a családfő dönt mindenről. Ott hivatalosan most is tabunak számít a házasság előtti szex, de ebben is vannak kivételek. A mongol kisebbség például meglehetősen ismert szabados szokásairól ezen a téren. De ez régi történet: a világhódító Dzsingisz kánt is egy rámenős fiatal lány választotta férjül, mert a rettegett hadvezér a szex terén állítólag félénknek mutatkozott.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez