Tilos a szex a bevándorló szobalányokkal

Így rendelkezett a mindenható Nemzetbiztonsági szolgálat, amely előírja a háziuraknak: kötelesek ellenőrizni cselédeik magánéletét.

A Nagy Testvér figyel! – háborog a 450 ezer külföldi háztartási alkalmazott érdekeit képviselő szakszervezet titkára. A szakszervezet tavaly alakult, és a maga műfajában az első az egész arab világban. Épp ezért arculcsapás számukra az új rendelet, mely azt is tartalmazza: ha a nem engedélyezett szerelmi kapcsolatból gyerek születne, akkor azt ki fogják utasítani Libanonból.

Valószínűleg azért, mert a 4,5 milliós országban növekszik a félelem a külföldiektől. A szíriai polgárháború miatt több mint 1,2 millió bevándorló érkezett a szomszédos országból. Mindez megváltoztatja Libanon vallási közösségeinek egyensúlyát is: három hivatalos kisebbség /a siita és szunnita muzulmánok, a keresztények/ mellett ott vannak a drúzok és az örmények. Most a sok bevándorló megváltoztathatja a kényes arányokat.

Az ostor a külföldi szobalányokon csattan, akik amúgy is ki vannak szolgáltatva a háziuraknak. Piciny szobában élnek és nyomorúságos fizetést kapnak. Ennek nagyrészét is hazautalják a családnak Afrikába vagy Ázsiába. Szerelmi életük eddig is nyomorúságos volt, de ezentúl teljesen ki lesznek szolgáltatva a háziurak jóindulatának Libanonban, mely a legfelvilágosultabb arab államok közé tartozik.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez