Rupert Murdoch a kisebbik fiának adja át a 21st Century Fox vezetését

Rupert Murdoch 84 éves veterán médiamágnás július 1-jétől ifjabbik fiának, a feleannyi idős Jamesnek engedi át a 21st Century Fox vezérigazgatói posztját – erősítette meg a sajtóban már korábban megjelent értesülést a film- és televíziós társaság.

Az idők során ausztrálból amerikaivá vált Murdoch ugyanakkor továbbra is ügyvezető elnök marad a két éve létrehozott szórakoztatóipari vállalatnál, amelynek fennhatósága alá a Fox hollywoodi stúdiói és tévés üzletága tartozik. Idősebbik, 43 éves fia, Lachlan az apjával egyenrangú társsá lép elő a korábbi, nem ügyvezető elnöki pozíciójából.

Rupert Murdoch a Fox részvényeinek 39 százalékát birtokolja. A Fox-vállalatok egyszerre jelentenek majd Lachlan és James Murdochnak. A 61 éves Chase Carey, aki 2009 óta a cég elnöke és ügyvezető igazgatója volt, helyettes ügyvezető elnök lesz, de csak egy év erejéig.

Rupert Murdoch News Corp elnevezésű médiabirodalmát 2013 júniusában bontották két társaságra, a 21st Century Foxra és egy kiadóvállalatra, amely továbbra is News Corp néven viszi tovább a Dow Jonest, a The Wall Street Journalt, a New York Postot és a HarperCollins könyvkiadót.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez