Gyerekeket és nőket mészároltak le

A Boko Haram emberi éjszaka csaptak le két nigeri településre, ahol legkevesebb 38 embert öltek meg.

A nigeri hatóságok a Boko Haram harcosait vádolják a mészárlással. Mindkét település (Lamina és Ungumawo) ugyanis a nigériai határhoz közel helyezkedik el és közel van azokhoz a nigériai területekhez is, ahol továbbra is dúlnak a harcok a Boko Haram ellen.

Egy helyi politikus Bulu Mammadu a BBC-nek azt mondta, hogy legkevesebb 38 embert öltek meg a támadók. Az áldozatok többsége ártatlan gyerek és nő, akiket egyszerűen csak lelőttek indoklás nélkül. A vérengzés után a terroristák több házat is felgyújtottak, majd távoztak – mondta Mammadu.

Nem ez az első támadás, amit a Boko Haram végrehajtott már Niger ellen. Legutóbb még februárban törtek be az ország területére. A nigeri kormány akkor azt közölte, hogy a hadseregnek sikerült visszavernie a támadást és több mint 100 terroristával sikerült végezniük.

Niger egyébként tagja annak a regionális katonai összefogásnak, amelyet a Boko Haram terroristák ellen állítottak fel a környező országokkal. A Boko Haram ezért többször is megfenyegette a nigeri vezetést, amely viszont mindig keményen vágott vissza a terroristáknak.

Nigéria új elnöke Muahammadu Buhari egy nappal a támadás után a Twitteren jelezte, hogy kezdeményezni fogja a biztonsági együttműködések fejlesztését és megerősítését a szomszédos országokkal. A nigériai elnök korábban azt is szorgalmazta, hogy a Boko Haram ellen összerakott regionális hadtest létszámát 7500 főre bővítsék.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez