Szegedre látogatott az Egyesült Államok budapesti nagykövete

Szegedre látogatott csütörtökön Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, a diplomata találkozott Botka László (MSZP) polgármesterrel, majd fogadja őt Juhász Tünde kormánymegbízott.

A polgármester a nagykövetnek bemutatta a szegedi városháza dísztermét, ahol úgy fogalmazott, megtiszteltetésnek tartja, hogy a diplomata Magyarországgal való ismerkedése során az elsők között tartotta fontosnak, hogy Szegedre látogasson.

Botka László közölte, Colleen Bellnek bemutatja Szeged fejlődését, a város fejlesztési elképzeléseit, és beszél arról, hogy milyen fontosak a településnek a nemzetközi kapcsolatok.

Az ezt követő közös programon részt vesz Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora és az universitas vezetése is, hiszen az önkormányzat a fejlesztések terén a lehető legszorosabb együttműködést alakította ki az egyetemmel – tudatta a politikus.

Bradley Bell, Colleen; Botka László

Szegedi programján Colleen Bell találkozik Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízottal. A megbeszélésen szó esik majd a kormányhivatal feladatairól és a közmunka program megyei megvalósulásáról is.

Fotó: MTI

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez