60 milliárd forintnyi heroin egyetlen halászhajón

Rendkívül tiszt és jó minőségű heroint foglaltak le az ausztrál tengerészek Kelet-Afrika partjainál, ahol már korábban is több illegális kábítószer szállítmányra csapattak le.

Az akciót az ausztrál HMAS Newcastle hadihajó hajtotta végre, melynek legénysége 1,5  tonna heroint talált egy megkülönböztette jelzésekkel el nem látott hajóin. A tengerészek a fedélzeten talált hatalmas mennyiségű kábítószert lefoglalták és a hajó legénységét letartóztatták, majd átadták őket CMF-nek (Combides Maritime Forces). A kábítószer vizsgálata során kiderült, hogy rendkívül jó minőségű és tiszta anyagot foglaltak le az ausztrálok, amelynek feketepiaci értéke elérheti a 60 milliárd forintot is.

„Nagyon jó eredmény és látszik, hogy a CMF sikeresen közbe tud lépni a kábítószercsempészek ellen” – mondta Will Warrender a CMF parancsnok-helyettese.

A CMF egy nemzetközi összefogásként indult, amihez közel 30 ország csatlakozott. A szövetség elsődleges célja a kelet-afrikai vizeken portyázó kalózok, főként szomáliaiak visszaszorítása volt, amit sikerrel végre is hajtották.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez