Obama, mint riporter

Barack Obama interjút készített David Attenborough-val. A beszélgetést több nemzetközi csatorna, így a BBC is műsorára tűzte vasárnap este.

Az elnök a május 8-án a Fehér Házban rögzített beszélgetés közben elmondta, mindig nagy csodálója volt Attenborough-nak.

A klímaváltozás Obama hátralévő elnöki idejének egyik legfontosabb kérdése. “Nem cselekszünk olyan gyorsan, amennyire kellene. A világ ökoszisztémái mind összefüggnek egymással, ezt jórészt az ön műsoraiból és munkáiból tudom” – fogalmazott az elnök, aki kiemelte, hogy ha csak egy ország jár a helyes úton, és a többi nem, akkor nem oldódik meg a probléma. Attenborough egyetértett azzal, hogy “a megoldásnak globálisnak kell lennie”.

Obama azt kérdezte a tudóstól, “lehetséges-e kezelni ezeket a problémákat”, mire Attenborough hangsúlyozta, mennyire fontos a megújuló forrásokból származó energia előállítása és tárolása, erre kell módszereket találni.

A 89 éves kutató, a néhai Richard Attenborough színész-filmrendező testvére hatvan éve készít televíziós dokumentumfilmeket. A BBC a természettudományos tévés ismeretterjesztés keresztapjának nevezte őt.

Obama azt is említette a műsorban, hogy a gyerekek “környezettudatosabbak, mint a felnőttek”, és lányaira, a 16 éves Maliára és a 13 éves Sashára hivatkozott, akik “sosem vonják kétségbe a klímaváltozásról szóló tudományos eredményeket”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez