Olajos víz a csapból: ökokatasztrófa Oroszországban

Nehéz idők járnak Hanti-Manszijszk Autonóm Köztársaság városára, Nyeftyejuganszkra. Nem elég, hogy az áradások miatt elöntötte az Ob, de egy baleset miatt az olaj is kiáradt legalább tízhektárnyi területen.

Körülbelül egy hete történt a csőtörés a Rosznyeft olajvállalat egyik vezetékén – tájékoztatta egy céghez közeli forrás a Forbes üzleti magazint. Az rbc.ru orosz hírportál pedig úgy tudja, hogy június 23-án 20:40-kor érkezett a balesetről bejelentés a rendkívüli helyzetek minisztériumához. A körülbelül 40 cm átmérőjű cső az uszty-balikszkojei lelőhelytől fut egy nagy olajvezetékhez.

A hírt most kapta fel az orosz sajtó, miután a Jugrapro Hírügynökség képeket közölt az olajos vízzel elöntött Nyeftyejuganszkról. A baleset miatt az ivóvízellátás sem zavartalan. Többen töltötték fel képeiket a netre, ahogy fekete víz folyik a csapjukból.

A csőből kiömlött olaj pontos mennyiségét nem ismerik. Az Izvesztyija állami napilap információi szerint vasárnap estig 50 négyzetméter olajemulziót sikerült összegyűjteniük a Rosznyeft munkatársainak. Különböző sajtóértesülések szerint legalább tízhektárnyi területet érint a probléma.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez