Szippantson bele a Jeti-barlang levegőjébe!

Mibe fektetne, ha kezdő vállalkozóként 1.400.000 forint támogatást kapna? Ahelyett, hogy sopánkodott volna az összeg szerénysége miatt, egy szibériai cég a környék levegőjét kezdte árusítani. Sok van belőle, olcsó és még különleges is.

Az Azaszkaja-barlang a szibériai Kemerovo megyében található, ahol pár évvel ezelőtt a  hegyi ember, vagy más néven Jeti létezését bizonyítani hivatott lábnyomokra és szőrszálakra bukkantak. Akkor amerikai, észt, kanadai és kínai kutatók ugyan összegyűltek a közeli Tastagolban, de sem ők, sem az azóta próbálkozók nem tudták megdönthetetlenül bizonyítani:jetik márpedig léteznek.

Mindezek ellenére sokan hisznek a lényben világszerte, ami igen jó üzlet. Valószínűleg erre gondolhatott az a kemerovói vállalkozó is, aki miután 300.000 rubelt (kicsivel több mint 1.400.000 forint) támogatást nyert felszerelésekre, úgy döntött konzervbe zárja az Azaszkaja-barlang levegőjét és értékesíteni kezdi. Az áru azoknak is érdekes lehet, akik nem hisznek a Jetiben, ugyanis a szibériai levegő az átlagosnál jóval tisztább és még nyugtató hatása is van.

A levegőt egydecis kiszerelésben árulják 200-250 rubelért (950-1.200 forint) – tájékoztatta az Interfax hírügynökséget a tastagoli önkormányzat szóvivője, Valerij Kolmikov. Azt is elmondta, hogy bár még csak az Azaszkaja-barlang közelében található síparadicsomban vásárolható a levegőkonzerv, a tervek szerint hamarosan Kemerovo többi településére is eljuttatják.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez