Mi bajuk a jógával az oroszoknak?

Betiltják a jógaórákat az önkormányzati épületekben a nyizsnyevartovszki városatyák. Nem látják szívesen az új vallási kultuszokat.

Már legalább két Hatha jógaiskola, az Aura és az Ingara kapott levelet a nyugat-szibériai Nyizsnyevartovszk hivatalnokaitól, hogy óráik nem kívánatosak a város sportkomplexumában.

A város első polgármester-helyettese, Szergej Levkin a szociális és ifjúsági politikáért felelős munkatársát arra kérte, hogy az új vallási kultuszok és mozgalmak terjedésének megakadályozására zárja ki a Hatha jóga órákat a Szamotlor stadionból.

Ezt a levelet a jelentős orosz napilap, a Kommerszant hozta nyilvánosságra. A város oktatási és sportosztálya közötti levelezésből az is kiderül, hogy egyes képviselők szerint a Hatha jóga okkult elemeket tartalmaz. Az újság megkeresésére az önkormányzatnál senkit nem tudtak a telefonhoz hívni az érintettek közül.

„Mindenki meg van rémülve és gyűjti a dokumentumokat, hogy bebizonyítsa, nem káros felekezet vagyunk” – magyarázta az Ingara jógaiskola vezetője, Inga Pimenova. Azt is elmondta, nem tudják, hogyan győzzék meg a várost, hogy semmilyen okkultizmussal nem foglalkoznak. Ráadásul a jóga már hosszú évek óta jelen van Oroszországban, anélkül, hogy bárki is ártalmas szektának gondolná.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez