Fokozott biztonsági ellenőrzés a bangkoki reptéren

Hatalmas fennakadásokat és késedelmet okoz a megnövekedett biztonsági ellenőrzés a bangkoki Don Mueang reptéren az indulási oldalon. A vezetőség azt javasolja, hogy legalább 3.5 órával az indulás előtt érkezzenek meg a reptérre az utasok.

Az Airports of Thailand (AoT) elrendelte, hogy minden csomagot át kell világítani, – akár feladott-, akár kézipoggyász – mielőtt az utasok beállnának a regisztrációhoz. Mivel azonban kevés röntgengép áll rendelkezésre, a szigorúbb ellenőrzés hatalmas sorokhoz és türelmetlenséghez vezetett.

A szigorúbb ellenőrzést a Department of Civil Aviation (Civil Légiközlekedési Részleg) rendelte el a nagyobb biztonság érdekében. Az AoT elnöke, Nitinai Sirismatthakarn hétfőn elnézést kért a késésekért, és közölte, hogy több dolgozót fognak felvenni, hogy gyorsítsák az ellenőrzési folyamatokat. Később az AoT több röntgengépet is beszerez.

Egyelőre Nitinai Sirismatthakarn azt ajánlja az utasoknak, hogy belföldi járatok esetén 2.5, nemzetközi járatok esetén pedig 3.5 órával az indulás előtt érkezzenek meg a Don Mueangra.

Korábban a kézipoggyászt nem kellett röntgengépen ellenőrizni a check-in előtt, így a belföldi járatokkal utazóknak elég volt 1 órával az indulás előtt megérkezni, míg a nemzetköziekkel utazóknak 2 órával a felszállás előtt. A repülőtéri illetékesek hétfőn találkoztak, hogy a megnövekedett ellenőrzésnek köszönhető kieséseket kezeljék.
Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez