Bugyi hajgumi – Létező divat Japánban

Bár hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy sok olyan furcsa dolog jut el hozzám, ami Japánban történik, de néha még engem is meg tudnak lepni. Itt a bugyi-hajgumi.

Néhány évvel ezelőtt a japán internetes felületeken már felvetették egyes felhasználók, hogy a Japánban elterjedt hajgumik külsőre úgy néznek ki, mintha a lányok a bugyijukat kötötték volna a hajukba. Úgy tűnik, hogy pár tervezőt ez megihletett, így a hónap elején bemutatták az új kiegészítőt, ami szó szerint az, ami. Bugyi, ami hajgumi.

Egy korábbi, kritizált hajgumi.

Az új termék neve: pancu susu (szó szerint bugyi hajgumi). Nehezen tudjuk elképzelni azt, hogy az új divatcikket kiadó kreatív duónak, Hiroka-nak és Pochi-nak sok versenytársa lesz majd a piacon. Sokak szerint ebben semmi perverzió nincs, egész egyszerűen nagyon aranyosak a pici bugyik, amik hajgumiként, sőt akár karkötőként is használhatók. A termék többféle színben kapható.

318

415
516
De mégis hogy lehet, hogy Japánban van helyük olyan termékeknek, melyek egyértelműen – enyhén szólva – furcsák, legalábbis nekünk, európaiaknak. Az első és legfontosabb, amit tudni kell Japánról, hogy ott nincsenk igazán ilyen értelemben tabuk. Legalábbis nekik nem az a tabu, ami nekünk. Az évszázadokig a Nyugattól elzárt szigetországban alapvető dolgokról egészen más az emberek megítélése. Így a szexualitás, illetve ilyen értelemben minden, ami azzal kapcsolatos, nem számít olyan tabunak, amelyről ne lehetne beszélni, vagy bűnnek számítana. Számukra az ilyen dolgok hétköznapiak, és semmi kivetni való nincs bennük. Persze ez nem azt jelenti, hogy a japánok mind perverzek, vagy hogy a lányok nem szemérmesek, mert azok. De beszélni róla, vagy vicces termékeket gyártani nem bűn. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen furcsaságoknak mindig van piacuk, hiszen a hétköznapokon kemény szabályokhoz kötött társadalom tagjai mindig keresnek valami újat, amivel egyediek lehetnek. Így aztán a különös, meghökkentő dolgok igen kelendőek lehetnek.

Ha még mindig nem biztos benne, hogy Ön venne ilyet, akkor íme néhány tipp a gyártó honlapjáról a felhasználásra.

1. Lepje meg barátait azzal, hogy leveszi hajgumiját egy váratlan pillanatban és mondja azt: „Te jó ég, egy bugyi!”

2. Húzza le a hajgumit a combjáról egy meleg nyári napon az utcán. A fiúk garantáltan bámulni fognak.

3. Titokban hagyja utálatos főnökének asztalán, és nézze meg, ahogy közröhej tárgya lesz az egész irodában.

A hajgumi a Village / Vanguard online webáruház oldalán kapható (nem meglepő, a legtöbb ilyen fura cuccot oda teszik fel) 756 jenért (kb. 1600 Ft.) A honlap egyébként további bölcsességeket is kínál a termékkel kapcsolatban:

„A lehetőségek végtelenek.”

„A bugyik az univerzum.”

Végezetül itt egy korábbi AKB48 dal, aminek címe: lófarok és hajgumi.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez