Német terrorista robbanthatta fel magát Szomáliában

Titkosszolgálati információk szerint a hétvégén elkövetett súlyos merényletet egy szomáliai származású német állampolgár hajthatta végre Mogadishuban. Az öngyilkos-merényletben 15-en veszítették életüket.

Egy magát megnevezni nem kívánó szomáliai titkosszolgálati tiszt a BBC-nek azt mondta, hogy az eddigi nyomozásuk során arra a következtetésre jutottak, hogy a támadó minden bizonnyal egy szomáliai származású német férfi volt, aki korábban Bonnban élt, amig nem csatlakozott az al Shabab radikális iszlamista terrorszervezethez. Németország azonban még nem reagált a szomáliai titkosszolgálat állítására.

Az ötcsillagos Jazeera Palace Szálloda ellen elkövetett hétvégi öngyilkos-merényletben 15 ember veszítette életét és az épületben is komoly károk keletkeztek. Szakértők, köztük külföldi biztonsági tanácsadók most azt próbálják kideríteni, hogy a támadó miként tudta kivitelezni a hatalmas erejű robbantást, amire nyolc éve nem volt példa a fővárosban. Jelenleg csak annyit tudni, hogy a támadó egy robbanóanyagokkal teli utánfutóskocsival hajtott a szállodába, amely egyébként az egyik legjobban védett épület volt a fővárosban.

A hétvégi terrortámadás ismételten komoly csapás a központi kormányzat számára. A szállodában ugyanis főként külföldi üzletemberek, kínaiak, egyiptomiak és katariak tartózkodtak. Az áldozatok között pedig főként kínai nagykövetség alkalmazottai voltak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez