Az AHU a tatabányai családi napon

Afrika, Tatabánya -2012. július 14-én a tatabányai cég saját dolgozóinak szervezett családi rendezvényét Afrika hangulatával színesítette az Afrikai-Magyar Egyesület segítségével. Az AHU-sátorban afro hajfonásra és hennafestésre volt lehetőség, a ritmusokat az Afrobreakz lendületes dobolása biztosította. Romvári Eszter beszámolója.

 

Zombori Mihály, a Bamako többszörös versenyzője és az AHU támogatója a Reckitt Benckiser nevű cég megbízásából rendezte meg a vállalat dolgozóinak családi napját. A 2000 fős rendezvényen légi bemutatót, musicalt, zumba és karate-bemutatót láthattak az érdeklődők. A dolgozók vérnyomásmérést, talpvizsgálatot végeztethettek. A szervezők sok gyermekprogrammal kényeztették a kicsiket, akik csúszdázhattak, gokart-pályán száguldozhattak, miniautókat vezethettek, vízi zorbban ügyeskedhettek, és befestethették arcukat. Természetesen ételekkel, italokkal is ellátták a dolgozókat, akik a legnagyobb lelkesedéssel éppen az ételkínálatot fogadták.

A széleskörű programkínálat ellenére az Afrika sátor egész nap tele volt érdeklődőkkel, nagyon sokan vették igénybe az afro hajfonást és hennafestést. A hajfonó lány és a hennafestő fiú szinte megállás nélkül alkottak egész nap a meleg, fülledt sátorban. Jókedvüket sem veszítették el, vidáman, kedvesen teljesítették kicsik és nagyok igényeit, a várakozók pedig türelmesen vártak. Az időt dokumentumfilmekkel üthették el a sorban ülők: az AHU orvosi misszióiról és expedícióiról készült filmeket vetítettük a sátorban.

Az afrikai zenét is élvezhették a meghívottak, az Afrobreakz lépett fel: ütemes dobszóval rázták fel a délutánra a melegtől és a bőséges ételkínálattól elbágyadt közönséget. Az együttes tagjai csak a kongák és ének segítségével, az ősi ritmus erejével idézték meg Afrika világát. Az egyik dobos annak ellenére sem hagyta abba a dobolást, hogy a keze vérezni kezdett. Mikor elköszöntek a közönségtől, a moderátor közölte, még több vért, vagyis ritmust akarunk, és útját állta a távozni készülőknek. Az Afrobreakz nagyon megnyerő csapat, az idősebb és fiatal, jóképű fiúk körét két csinos női dobos teszi izgalmassá az erősebb nem képviselői szemében. Messziről látszik rajtuk, hogy békés, barátságos emberek alkotják a csapatot, akik örömmel zenélnek együtt, félszavakból, gesztusokból megértik egymást, nem csak csapattársak, hanem barátok.

DSCF1711

DSCF1720

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez