Összefüggés van a szúszai és a Bardo múzeum elleni támadások között

Mindkét merénylet elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.

Határozott összefüggés van a szúszai üdülőkomplexum és a tuniszi Bardo múzeum elleni terrortámadások között – közölte a brit rendőrség szerdán.

“A Bardo múzeum elleni, huszonkét halálos áldozatot követelő támadás összefüggésben áll a szúszai merénylettel”, amelyben harmincnyolc ember, köztük harminc brit állampolgár vesztette életét – tudatta Richard Walton, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának főparancsnoka.

A londoni rendőrség illetékese nem közölt további részleteket a folyamatban lévő nyomozásról, mindössze annyit mondott, hogy szorosan együttműködnek a tunéziai hatóságokkal.

A tuniszi belügyminisztérium korábban azt közölte, hogy a szúszai merénylet elkövetője egy líbiai dzsihadista táborban kapott kiképzést, egy időben a Bardo Múzeum támadóival.

A júniusi, szúszai támadás elkövetője gumicsónakon érkezett az Imperial Marhaba és a Szoviva szállodák melletti strandra, egy napernyő alól Kalasnyikov gépkarabélyt húzott elő, és tüzet nyitott a fövenyen pihenő turistákra. Áprilisban a tuniszi Bardo Múzeum ellen követtek el terrortámadást fegyveresek, húsz külföldi halt meg és negyvenöten megsebesültek.

Mindkét merénylet elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez