ENSZ alkalmazottakat is megöltek Maliban

Legalább egy ember meghalt, amikor ismeretlen fegyveresek rátámadtak egy szállodára Mali középső részén, amelyet az országban szolgálatot teljesítő ENSZ-békefenntartók is látogatnak – közölte egy katonai szóvivő.

 A támadás célpontja a Sevare város repülőteréhez vezető út mentén álló szálloda volt. A fegyveresek péntek reggel szivárogtak be az épületbe, amelyet körülzárt a mali hadsereg. Az áldozat holttestét az épület előtt lehetett látni, a személyazonossága egyelőre nem ismert.
Helyi lakosok szerint füst gomolyog és fegyverropogás hallatszik az épületből. A helyi lakosok házaikba menekültek. A támadók még mindig a szállodában vannak – mondta egy szemtanú a délutáni órákban.
_84753361_hi028295899
Az ENSZ 21013-ban vette át a biztonsági ellenőrzést az afrikai államban. Katonai illetékesek szerint legalább öt külföldi – három dél-afrikai, egy francia és egy ukrán – tartózkodott a támadás idején a Byblos nevű szállodában. Egy másik nevének elhallgatását kérő illetékes szerint a támadók feltehetően emberrablásra készültek.
_84766315_028492450-1
(Fotó:dailymail.co.uk)

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez