Japán pornós pózolt az angol könyvben

Azt hihetnénk, hogy a középiskolai tankönyvek szerkesztőinek munkája hétköznapi elmezsibbasztó meló, de kiderült, hogy valójában ez is egy igen kockázatos tevékenység lehet. Nagyon oda kell figyelni, mi kerül a tankönyvekbe.

A tankönyvek szerkesztésénél oda kell figyelni arra, hogy folyamatosan friss eszközökkel tálaljuk a tanulnivalót a nebulóknak, ráadásul el kell érni, hogy az olvasók hosszú ideig legeltessék szemüket a könyv lapjain. Ezt Indonéziában sikerült elérnie a tankönyvkiadóknak.

Most felvetül a kérdés, hogy mi történhetett a tankönyvek felülvizsgálatánál, ugyanis Indonéziában valahogyan egy híres japán pornósztár képe került egy angol nyelvkönyvbe.

ozawa1

A Xinhuaxia News szerint egy, az indonéziai Jáva szigetén működő középiskola a közelmúltban számos dühös panasszal találta szembe magát.  A felháborodott szülők azt állították, hogy az iskolai angol nyelvkönyvben egy fényképet tartalmazott Maria Ozawa-ról, a híres japán pornósztárról. Erre azután jöttek rá, hogy a gyerekek az interneten több képet találtak az említett színésznőről az interneten.

A tankönyv egyébként Ozawa nevét sehol nem említi, de a színésznő Indonéziában is igen ismert, és miután megjelent egy népszerű Indonéz mozifilmben is, nem volt nehéz felismerni őt.

Az indonéz hatóságok állítólag vizsgálják, hogy a fotót hogyan hagyhatták jóvá hivatalosan a tankönyvben. Közben az iskola az összes tankönyvet visszakérte a gyerekektől. Jövőre másikat kapnak, remélhetőleg már egy olyat, amit sokkal alaposabban átvilágítanak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez