Mehetünk pihenni Indiába

Az elektronikus utazási engedély rendszerét, magyarul az e-turistavízumot 2014-ben indították el Indiában. Most 36 országgal bővült e-Tourist Visa-t igényelhető országok száma, köztük Magyarországgal.

Az e-Tourist rendszerben kezdetben 40 ország polgárai igényelhettek online turistavízumot, az országok, illetve a befogadó indiai repterek számát folyamatosan bővítették. Az utazási engedélyt, melyet csak később kereszteltek át e-Tourist Visa-ra csak azok a turisták igényelhetik, akik várost néznek, pihennek, akik barátaikat, vagy családjukat látogatják meg Indiában, illetve akik rövid időtartamú orvosi kezelésre, vagy üzleti útra érkeznek az országba.

Az e-Tourist Visa-hoz a kérelmeket minimum 4 nappal az utazás időtartama előtt kell befizetni. A vízum egyszeri belépésre alkalmas, maximum 30 napra érvényes, és egy naptári évben kétszer igényelhető. Nem hosszabbítható meg. A vízum 60 dollárba kerül, plusz a banki költségek.

A programban résztvevő országok száma augusztus elején 36-tal bővült, köztük Magyarországgal. A tervek szerint 2016. március 31-ig már 150 ország számára lesz elérhető. A vízumot repülőgéppel érkező turisták igényelhetik, amennyiben a következő repülőterek valamelyikén lépnek be India területére:

Bengaluru

Chennai

Cochin

Delhi

Goa

Hyderabad

Kolkata

Mumbai

Trivandrum

Ahmedabad

Amritsar

Gaya

Jaipur

Lucknow

Tirchy

Varanasi.

A vízum ezen az oldalon igényelhető: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez