Szarva nőtt a feje közepén a kínai asszonynak

Szecsuánban igazán egyedi gonddal jelent meg az orvosnál egy idős asszony. Akit a kínai média azóta csak “egyszarvú-nőként” emleget.

A 87 éves nőnek majdnem 12 centis szarva nőtt a feje közepén – jelentette a Hszinhua állami kínai hírügynökség. Azt mondta az orvosnak: néha nagyon fáj, annyira, hogy felébred rá az éjszaka közepén.

szarv

A doktornak nem volt könnyű közömbösnek tettetnie magát, hiába diktálja ezt szakmája iratlan etikettje. Az öt centi széles szarv az elmúlt hónapokban nőtt ki, Isten tudja, mitől. Az asszony azt meséli, hogy nyolc évvel ezelőtt megjelent rajta egy májfolt. Gyógynövényekkel ecsetelte, de néhány év múltán romlott a helyzet: daganattá nőtt a folt. Hiába ment el a kórházba, nem tudták megállapítani, hogy mitől.

Most azonban már kemény, igazi szarv, fáj és néha vérzik. Lian Hszizsuen ezért újra orvoshoz ment. A diagnózis “cornu cutaneum”, vagyis egyfajta szarus daganat, ami rosszindulatú is lehet. A szakemberek úgy vélik: el tudnák távolítani a szarvat, de az asszony fia ezt ellenzi. Azt mondja, túl idős az édesanyja a műtéthez.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez