Turisták figyelem, ne induljanak vízum nélkül Kenyába!

Mától végleg megszűnik a lehetőség, hogy a reptéren vegyük fel vízumunkat, ha Kenyába szeretnénk belépni – olvasható a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

Kenya Kelet-Afrika egyik kedvelt turisztikai célországa, és számos magyar utazási iroda is szervez oda utakat. A tengerparti üdülések mellett a szafaritúrák is igen népszerűek, olyan ismert nemzeti parkokba, mint a Masai mara, vagy a Tsavo. Eddig nyugodtan el lehetett indulni előre megszerzett vízum nélkül is – a repülőtéren formalitások nélkül 50 dollár megfiztetése mellett belenyomták a vízumpecsétet az útlevélbe. Ennek most vége – előre, elektronikus formában, meg kell szerezni a vízumot.

Eredetileg már 2015. július 2-tól a vízumigénylés módja a Kenyába utazók részére: megszűnik a reptéren felvehető vízum lehetősége és a továbbiakban csak előzetesen (online) kifizetett és kérelmezett elektronikus vízummal lehet belépni az országba. Az átállás miatti türelmi idő szeptember 1-től már nem érvényes.

Az új rendszerrel kapcsolatban meg kell említeni, hogy a kenyai vízum beszerzése akár 8-10 napig is eltarthat. Viszont ennek ellenére sem javasolt a túl korai igénylés. Nyaralás esetén elégséges lehet legfeljebb 2-3 héttel az utazás előtt igényelni a vízumot.

Mivel a bevezetett elektronikus rendszer új, még nincsenek értékelhető tapasztalatok a rendszer működéséről és a jóváhagyás gyorsaságáról. A konzuli szolgálat honlapján elérhető a rendszer használathoz készített magyar útmutató és ugyanott folyamatos a magyar állampolgárok tájékoztatása a rendszerrel kapcsolatos tapasztalatokról.

Kép: Kenya zászlaja (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez