Kiitta az igazság kelyhét, majd meghalt

Ki lopott az iskola könyvtárából? Ezt akarta kideríteni egy iskolaigazgató Kenyában. A gyanúsítottnak, az iskolabusz sofőrének ki kellett ürítenie az igazság kelyhét.

A helyi varázsló által készített ital azonnal hatott: a 33 éves férfi felállt a székről, majd egy lépés megtétele után összeesett. A helyszínen meghalt. A rokonság ugyancsak a szívére vette a dolgot: felgyújtotta az iskolabuszt és az igazgató házát. A varázslót is keresték, de ő idejében elbújt…

Senki sem tudja, hogy miből állította össze a varázsló az igazság italát, melytől az iskola igazgatója azt várta: a gyanús sofőr önként bevallja, hogy ő lopta el a könyveket az iskola könyvtárából. A rendőrség természetesen vizsgálja az ügyet, de nincs könnyű helyzetben, hiszen Kenyában a törzsi varázslók szent ember hírében állnak, így nem könnyű fellépni velük szemben.

A varázslók sok helyen egyben az orvosok is, ezért a lakosság nagyon bízik bennük, hiszen másféle egészségügyi ellátásra nemigen számíthat. Az igazság kelyhét állítólag korábban mások is kiürítették ebben a kisvárosban, és kutya bajuk sem lett tőle, viszont folyamatosan “vallottak”. Állítólag még a helyi rendőrség is igénybe vette olykor a varázsló ilyen irányú szolgálatait. Így hát a vizsgálat nem ígérkezik könnyűnek abban az ügyben, hogy miért is halt meg egy 33 éves buszsofőr, miután kiitta az igazság kelyhét Kenyában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez