Magyar egyetemen fog tanulni az első nigériai lombikbébi

Hannatu Kupchi 1998-ban született, ő volt az első lombikbébi Nigériában, aki nem rég felvettek egy magyarországi egyetemre – adta hírül a nigériai Vanguard internetes napilap.

A nigériai napilap azt közölte, hogy a 17 éves lány gyógyszerésznek készül és felsőfokú tanulmányait Magyarországon fogja megkezdeni, miután felvételt nyert az egyetemre. Arról azonban a napilap még nem tett említést, hogy pontosan melyik magyarországi egyetemre vették fel a lányt, aki egész hazája ünnepel.

Hannatu Kupchi az az első nigériai lombikbébi, aki 1998 február 11-én látta meg a napvilágot az abujai Nisa Premier Kórházban. A kórház jelenlegi orvosigazgatója Dr. Ibrahim Wada, aki nagy szerepet játszott Kupchi megszületésében elmondta, hogy rendkívül örül Kupchi sikeres felvételijének és annak, hogy az egészségügyi pályát választotta. A tekintélyes professzor jelezte, hogy tárt karokkal várják vissza az ambiciózus fiatal lányt, miután lediplomázott és állást is biztosítani fognak számára a kórházban.

A Magyarországra készülő fiatal lány elmondta, hogy korántsem szégyelli, hogy ő volt az első lombikbébi az országban, sőt kifejezetten büszke rá. Az orvosi pályát pedig azért választotta, hogy segítsen másokon, főként gyerekeken és nem utolsósorban azért, hogy életeket mentsen. A leendő orvostanhallgató azonban elmondta, hogy egy hajszálon múlott, hogy felvegyék és sokat tanult azért, hogy felvételt nyerjen egy külföldi egyetemre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez