Ezek a legutálatosabb városok a világon

Többségében amerikai, orosz és francia városok szerepelnek a világ 15 legbarátságtalanabb településének listáján, amelynek élén Moszkva áll “lakosainak nem segítőkész magatartása és általános közönye miatt”.

A 15 legbarátságtalanabb városból kilenc amerikai, kettő-kettő francia és orosz, egy-egy pedig kínai és német nagyváros.

A Travel and Leisure amerikai utazási magazin felkérte olvasóit, hogy állítsák rangsorba a világ 266 városát a lakosság barátságtalansága alapján. Mintegy 200 ezren küldték el véleményüket.

Az eredményről beszámoló The Independent megjegyezte: a világ legkedveltebb, kulturális életükről, ízletes konyhájukról, élénk éjszakai életükről híres városainak van még mit tanulniuk, ha a kedvességről van szó.

A lista második helyén az amerikai New Jersey áll, a harmadik az orosz Szentpétervár, a negyedik Marseille, az ötödik Los Angeles, a hatodik New York, jóllehet a két utóbbi az amerikaiak legközkedveltebb úticéljai.

A legbarátságtalanabb 15 között van még Philadelphia, Baltimore, Las Vegas, Cannes, Peking, Miami, Washington, Frankfurt és Boston.

A megkérdezettek az írországi Galwayt találták a világ legbarátságosabb városának, a turisták véleménye szerint “ez a város a legbarátságosabb emberek otthona, akikkel valaha találkoztak.”

A legbarátságosabb 15 város között három ír van, méghozzá az első négyben – Dublin és Cork a harmadik és negyedik helyen -, öt amerikai város – a második helyen Charleston, továbbá Savannah, Austin, Nashville és Ashville -, a kambodzsai Siem Reap, az új-zélandi Auckland, az ausztrál Melbourne és Sydney, a skót Edinburgh, a dél-afrikai Fokváros és a japán Kiotó.

(Fotó:wikipedia)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez