Sokkoló ketrecben utaztatták az Ausztriában kiszabadított afgánokat

Lehegesztették az ajtaját és ablakait annak a kisbusznak, amelyből 24 afgán menekültet szabadítottak ki Ausztriában. Az őket utaztató román embercsempészt Bécs belvárosában kapták el. Az illegális bevándorlók a hatóságok szerint közvetlen életveszélyben voltak.

A jármű Magyarországról érkezhetett az A4-es autópályán, és Graz felé tartott. A rendőrség üldözőbe vette az autót, amely végül megállt, de a vezetője elmenekült. A rendőrök riasztólövést adtak le, a menekülő férfit azonban ez sem állította meg. Végül a rendőrség nyomkövető kutya segítségével tudta megtalálni az autó harmincéves vezetőjét, akit letartóztattak.

A 16 év 20 év közötti menekülteket embertelen körülmények között utaztatták a zsúfolt járműben. Az autóban az oldalsó ajtókat korábban behegesztették, a hátsó ajtót lelakatolták, az ablakokat pedig belülről berácsozták. Amikor a migránsokat betuszkolták a járműbe, a vezető már a volánnál ült, hogy később ne lehessen őt azonosítani. A kisbusz 3,35 hosszú, 1,75 méter széles és csupán 1,8 méter magas volt, a menekültek szinte egymáson ültek a kis rakodótérben.

Mivel Ausztriában nem adtak be menekültkérelmet, a nyomozók szerint Németországba akartak utazni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez