Véget ér a Mása és a Medve mesesorozat?

Megrázó bejelentés következik, vigyék ki a szobából a gyerekeket. Ha nem is így tálalta az orosz sajtó, mindenesetre nagy meglepetést okozott a hír: a főszereplő kislány az erdőből a városba költözik a Mása és a Medve sorozat legújabb epizódjában.

Eddig 52 részben figyelhettük, ahogy a békés, lassú medve és a sokszor idegesítő, hiperaktív Mása mindennapjaikat élik az erdőben. Nemcsak Oroszországban népszerű a 2009-ben indult animációs sorozat. Összesen 30 országban – beleértve Magyarországot is – vetítik, illetve értékesítik a DVD-t. Sőt Youtube csatornája tavaly az első húsz legnépszerűbb közé is bekerült, maga mögé utasítva így például a Maroon 5 zenekart. Jelenlegi nézettsége meghaladja a 4,3 milliárdot.

A hihetetlen siker ellenére a készítő, az Animaccord stúdió a legutóbbi résznek „A viszontlátásig!” címet adta. A történet szerint Mása váratlanul megkomolyodik, és úgy dönt, hogy a nővéréhez, Dásáhaz költözik a városba. Az orosz állami napilap, az Izvesztyija cikkében forráshiánnyal magyarázta a döntést a stúdió: „elkészíteni egy teljes évad részeinek forgatókönyvét elég sok időt és jelentős forrásokat követel, amikkel az Animaccord lehet, hogy nem rendelkezik.”

Ennek ellenére nem kell teljesen búcsút intenünk a szereplőknek. A Mása és a Medve testvérsorozatai ugyanis folytatódnak. Az egyikben (Masini szkazki) orosz népmeséket mond Mása, a másikban (Masini sztrasilki) pedig azt magyarázza el a gyerekeknek, hogyan győzzék le a félelmeiket.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez