Budapestet is érinti a Lufthansa-sztrájk

A Verelnlgung Cockpit nevű pilótaszervezet demonstrációjának köszönhetően körülbelül ezer Lufthansa-járatot töröltek ma. A sztrájk néhány budapesti járatot is érint.

A mai napra nagyjából háromezer járatot tervezett a Lufthansa, ebből mintegy ezer gép elindulását hiúsították meg a demonstrációval. Ez összesen 140 ezer utast érint. A légitársasági csoporthoz tartozó többi légicég (Swiss, Austrian, Germanwings, Brussels Airlines) járatai menetrend szerint közlekednek. Azok az utasok, akiknek nem száll fel a gépük, átfoglalhatják a jegyüket, vagy lemondhatják az utazásukat, a német belföldi járatok utasainak jegyeit pedig elfogadja a német vasúttársaság.

A Lufthansa kedden bíróságon próbálta elérni, hogy szerdára a szakszervezet ne jelenthessen be munkabeszüntetést, de a frankfurti bírák ezt elutasították. A VC kedden azzal fenyegetett, hogy ha nem közelednek az álláspontok a pilóták korai nyugdíjazásának, valamint a költségcsökkentési lépéseknek az ügyében, akkor további sztrájkbejelentések várhatók.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport járatinformációi szerint szerdán nem indult, illetve indul el a Lufthansa reggeli, délelőtti és kora délutáni frankfurti, valamint a reggeli, a kora- és a késő délutáni müncheni járata sem. A Lufthansa oldalán pedig személyre szabottan tájékozódhat arról, hogy a sztrájk hogyan érinti az ön járatát.

 

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez