Pisilés közben csapott le a mérgeskígyó

A 46 éves indiai földműves csak is a szerencséjének köszönheti, hogy túlélte a levantei vipera támadását, amely pont a nemi szervére csapott le – adta hírül a New England Journal of Medicine.

A 46 éves férfi a bokorban végezte dolgát, amikor a kígyó váratlanul lecsapott rá. Ezt követően pedig azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok megállapították, hogy egy mérgeskígyó, egészen pontosan egy levantei vipera volt a támadó. A férfi nemi szerve a teljesen beduzzadt. Szerencséjére azonban a kórház rendelkezett ellenméreggel, amivel sikerült megmenteni az életét. A férfit végül három nap után hazaengedték a kórházból, de két hét kellett ahhoz, hogy teljesen felépüljön.

Az incidens nyilvánosságra hozása után az Orvosok Határok Nélkül (MSF) jelezte, hogy világviszonylatban komoly hiány van ezekből a szérumokból, miután az egyik legnagyobb gyártó beszüntette az előállításukat. Évente ugyanis körülbelül 100 ezer ember veszíti életét mérgeskígyó támadásban. Több ezer ember pedig maradandó károsodásokat szenved, ami gyakran amputációval jár. A becslések szerint évente körülbelül 5 millió embert marnak meg a mérgeskígyók. Az esetek többsége Afrikában és Délkelet-Ásziában fordulnak elő.

(Visited 71 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez