Mi szúrja a személyzet szemét a hongkongi vonatokon?

Szelektív vakságban szenvednek az MTR alkalmazottai Hongkongban, ami a holmik méretét illeti – állítja egy ottani csoport.

Az MTR egy gyorsvasúti rendszer, szigorú szabályokkal arra vonatkozóan, hogy mekkora és milyen holmival lehet utazni a vonaton. Egy helyi kereskedelmi csoport szerint azonban a személyzet szelektív vakságban szenved.

A csoport létrehozott egy Facebook csoportot, hogy bemutassa az MTR személyzetének azokat az eseteket, amikor az utasok a megengedettnél nagyobb tárgyakat szállítanak. A vasúttársaság szabályai elvileg mindenkire vonatkoznak, a képek viszont másról árulkodnak.

A csoportot azután hozták létre, hogy egy diáklányt nem engedtek fel vonatra a héten, mert egy kínai citera volt nála. Ez egy nagy húros hangszer, ami a megengedettnél hosszabb, 130 centiméteres. A csoport szerint korábban nem okozott gondot az ilyesmi, és mutatják is, mekkora tárgyakat engedtek  ezelőtt fel a vonatra.

1515

Az egyik képen például egy nő egy mosógéppel utazik, míg egy másik több karton italt visz magával.

Az MTR szóvivője azt mondja, megérti a felháborodást a fiatal lány esetében.

scmp_02jan01_ep_music2_3030903

„A vasúti társaság személyzetét arra utasítottuk, hogy minden utassal szemben alkalmazza a szabályokat. Az utasoknak jelenteniük kell, ha a megengedettnél nagyobb tárggyal látnak utazni valakit. A személyzet ezután kezeli az ügyet.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez