Tömeggyilkosság ima közben

Tálib fegyveresek törtek be a pakisztáni Pesavárban a légierő egyik bázisára, ahol imádkozókra támadtak egy mecsetben pénteken. A vérengzésben legalább 16 hívő meghalt, 20 ember, köztük 10 katona megsérült – írja a BBC.

A fegyveresek megrohanták a Badanber légi bázis őrségét majd benyomultak a hadsereg által ellenőrzött területre és imádkozókat mészároltak le az ott álló mecsetben. A biztonsági erők 13 támadóval végeztek, többeket foglyul ejtettek, társaikat még keresik – tudatta Asim Bajwa vezérőrnagy.

A pakisztáni tálibok által végrehajtott merényletben legkevesebb 16 hívő halt meg, a sérültek száma 20. Pesavár a legkisebb pakisztáni tartomány, az Északnyugati Határtartomány közigazgatási székhelye, melyet a gyakran támadnak meg fegyveres csoportok. Tavaly decemberben a tálibok 150 diákot és tanárt végeztek ki, amikor megtámadtak egy a hadsereg kezében lévő iskolát.

A Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett katonai forrásra hivatkozva azt írja, a támadók robbanóanyagokat erősítettek magukra és fel voltak fegyverkezve kézigránáttal, aknavetővel és AK-47-es gépkarabélyokkal. A pakisztáni tálibok szóvivője, Mohamed Khurasani egy e-mailben tudatta, hogy a támadást egy öngyilkos egység hajtotta végre.

Navaz Sharif pakisztáni miniszterelnök elítélte a támadást. „A terroristákat gyökerestől ki fogjuk irtani az országból” – jelentette ki.

Kép: Pesavár (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez