Buliztál 11 után? – Jól megbotozunk!

Három nőt botoztak meg Banda Aceh város főterén, mert hajadonon szexuális viszonyt fojttattak férfiakkal. Az ítéletet a helyi iszlám törvényszék rótta ki rájuk. A büntetésvégrehajtást pedig több százan nézték végig.

A szerencsétlen nőket tetőtől-talpig beöltöztették, majd egyesével hajtották végre az ítéletet rajtuk. A nőket egy vörös szőnyeggel befedett pódiumon botozták meg, ahol térdelve kellett végigszenvedniük a büntetésüket. A nők után férfiak következtek, aki közül voltak olyanok, akiket homoszexuális életmód, vagy tiltott szerencsejáték és alkohol fogyasztás miatt botoztak meg.

Aceh Indonézia egy különleges autonómiával rendelkező tartománya, ahol 2001 óta  folyamatosan vezetnek be szigorú iszlám törvényeket. A rendeletek miatt több emberjogi szervezet is felemelte már a szavát, de a helyi vezetés tudomást sem vesz róluk. Az indonéz központi kormány pedig nem akar beleszólni az aceh-i vezetés dolgába, mivel a tartomány hosszú évtizedekig véres háborút vívott a kormányerőkkel, hogy kiharcolják függetlenségüket. A konfliktust végül hivatalosan 2005-ben egy békemegállapodással zárták le, amit Helsinkiben írtak alá a szemben álló felek.

Aceh Szumátra nyugati csücskén fekvő terület, ahol a körülbelül 4 millió ember él. Az év elején a helyi iszlám vezetés olyan törvényeket hozott, melyek megtiltják a hajadonok számára, hogy este 11 után szórakozóhelyeken legyenek. Házas nők pedig csak is a férjük vagy valamelyik férfi rokonuk társaságában lépet az utcára késő este. A helyi iszlám törvények azt is megtiltották, hogy egyedülálló nők és férfiak  társalogjanak egymással és motorbiciklin üljenek.

Indonézia egyébként a világ legnépesebb muszlim országa, de a lakosság jelentős része az iszlám mérsékeltebb irányvonalát gyakorolja, ez alól viszont Aceh tartomány kivételnek számít.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez