The Broad – a modern művészet új fellegvára Los Angelesben

Pablo Picasso, Takashi Murakami, Jean-Michel Basquiat és Cindy Sherman  munkái is helyet kapnak abban az új modern művészetet bemutató múzeumban, amely vasárnap nyitotta meg kapuit Los Angelesben.

 

A filantrópként ismert két gyüjtő, Edye és Eli Broad gyüjteményéből összeállt kiállítás nemcsak 2000 műből álló anyagával, hanem építészeti megjelenésével is új atrakciója a városnak. A The Broad kizárólag a háború utáni és a kortárs alkotásokat muttaja be és ez a világ legnagyobb modern művészeti gyüjteménye. Az alapítók szerint  ezzel a város nemcsak a mozivilág központja, hanem a modern művészetek fellegvára is. A 36 ezer négyzetméteres épület 140 millió dollárba került és a Disney Concert Hall közlében, a város szívében található.

Az épületet Diller Scofidio Renfro tervezte és a nyitóanyagban 60 művész 250 alkotása látható. A most megnyílt kiállításon a latin művészetet Joan Miró és Pablo Picasso alkotásai képviselik. Már a megnyitásra is több mint háromezren érkeztek és hosszú sorokban álltak sorba a bejutás előtt – ők az interneten ingyenbelépőt kaptak. Az előzetesen megrendelt belőpőjegyek már százezer felett tartanak – az első hónapok idejére ennyien váltottak a neten jegyet.   A múzeum épületében étterem és pihenőpark is várja a látogatókat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez