Marie, a nikábos heavy metal-gitáros

Gisele Marie Rocha 42 éves, Brazíliában, Sao Paolóban él, és egy heavy metal bandában játszik. De ebben még semmi különös nincs.

Abban viszont már igen, hogy Marie muszlim, méghozzá nagyon konzervatív. Ennek megfelelően fekete lepelben, arcát is fedő fekete fátyolban, nikábban lép a színpadra. Marie-nak csak a szemét láthatják a rajongók. Meg a hennával diszített kezét, ahogy a húrokba csap. Mégpedig egy Gibson Flying V elektromos gitár húrjaiba.

Spectrumnak hívják a bandáját, három éve alakultak, és az első albumukon dolgoznak. Ő az egyetlen nő a csapatban, ráadásul ő a frontember. Persze a stúdióban is fátyolt visel. Sokakat sokkol ez – mondja a New York-i Now News-nak. De mások kíváncsiak, és érdekesnek találják.

Marie nem volt mindig muszlim: katolikus családban nevelkedett, és édesapja halála után tért át. Ennek most hat éve. Azt mondja: a zene az élete, és az, hogy muszlim, semmilyen hatással nincs arra, amit játszik.

Persze az is lehet, hogy Marie nem is annyira konzervatív, inkább nagyon is modern. Érzékeny a PR-ra. Mostanában egyre több zenei szaklap kapja fel, jóllehet bandájáról, a Spectrumról korábban kevesen hallottak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez