Az állatvilág legjobb góllövője az elefánt

Tehenek, szárik, Taj Mahal – a legismertebb dolgok Indiával kapcsolatban. Nemcsak ezekről mesélt Kiss Róbert Richárd az InfoRádió Világszám című műsorában.

Delhi, Jaipur, Agra alkotja az észak-indiai aranyháromszöget, ahová a legtöbb turista érkezik a világ minden tájáról. Ez a rengeteg látnivaló mellett a jól kiépített infrastruktúrának is köszönhető. A további két leglátogatottabb indiai város: Mumbai és Goa.

Az utóbbi egykori portugál gyarmatként erősen eltér a többi helyszíntől. Korábban az amerikai és nyugat-európai hippik fellegvárának számított. Ma viszont inkább a családosok kedvelt helye a színvonalas kiszolgálás és a fehér homokos tengerpartok miatt.

Hogy teljesebb képet kapjunk Indiáról, érdemes nemcsak a már említett helyeket felkeresni. A távolibb vidékeken sok-sok szokatlan dolgot tapasztalhatunk. Saját élményei közül a majomagyvelőt  és az elefántfarmokat emelte ki Kiss Róbert Richárd a Világszám című műsorban.

Közép-Indiában igazi ínyencségnek számít a majomagyvelő. Először tulajdonképpen megskalpolják az állat fejét, majd kiemelik az agyát. A szükséges elkészítés, fűszerezés után visszahelyezik, a levágott koponyadarabbal lefedik és tálalják.

Dél-nyugat Indiában ne hagyjuk ki az elefántfarmokat, ahol egészen máshogy élnek az ormányosok, mint a mi állatkertjeinkben. Szó szerint sportolnak, alkotnak és pihennek. Nagyon ügyesen fociznak az elefántok, magasra célzott rúgásaikat csak a legügyesebb kapus tudja kivédeni. Festés közben is meg lehet őket lesni, ahogy geometriai formákat pingálnak ecsettel. Ha a turistákat szórakoztató attrakciók után elfáradnak, következik a zuhanyozás. Persze ebből a vendég sem marad ki. Az elefánt hátán ülve élvezi, ahogy sok-sok liter vizet présel ki az ormányából. A fürdés után pedig az oldalára fekve boldogan tűri, hogy a gondozó és az önkéntes turista vakargatja.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez